Vodafone Türkiye ve İKSV'den Yerli Müzik Üretimine Destek

 Vodafone Türkiye ve İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV), Freezone Stüdyo ile yerli müzik üretimini teşvik edecek.Vodafone Türkiye açıklamasına göre, Vodafone Türkiye ve İKSV Türkiye'de yerli müzik üretimi ve tüketimine destek olacak yeni bir projeye imza atıyor. 

 

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy  ''Vodafone FreeZone Stüdyo, hem bir dijital müzik stüdyosu, hem bir dijital konser sahnesi, hem de bir dijital içerik fabrikası. Gençler burada profesyonel müzik ekipmanlarıyla ve bir tonmaysterden de teknik destek alarak kayıt yapabiliyor, single çıkarabiliyor. Diğer yandan, 81 ilimizdeki 23 milyon müziksever tek tıkla stüdyodaki tüm performans ve konserleri dijital ortamda takip edebiliyor. Şimdi de İKSV ile birlikte genç müzisyenlere yol gösterecek, ülkemizde müzik üretimini teşvik edecek önemli bir projeyi hayata geçiriyoruz." ifadelerini kullandı.

 

"FreeZone Stüdyo'da İKSV Serisi" projesinde, İKSV tarafından düzenlenen İstanbul Caz Festivali'nin Genç Caz, Parklarda Caz ve Gece Gezmesi gibi bölümlerinde yer alan sanatçılarla "Genç Caz FreeZone Stüdyo'da", "FreeZone Stüdyo'da Performanslar Serisi" ve "FreeZone Stüdyo'da Muhabbet ve Workshop" adı altında üç farklı faaliyet yürütülecek.

 

"Genç Caz FreeZone Stüdyo'da" kapsamında, İKSV'nin bu yıl 16'ncısı düzenlenecek Genç Caz projesine başvurmak isteyen gruplara Vodafone FreeZone Stüdyo'da ücretsiz demo kaydı imkanı sağlanacak.

 

Stüdyo, Genç Caz'ın 27 Mayıs'ta düzenlenecek değerlendirme konserlerine de ev sahipliği yapacak. Bu konserler sonucu seçilen ve festivalde sahne almaya hak kazanan gruplara stüdyoda profesyonel kayıt imkanı sunulacak. Diğer yandan, "FreeZone Stüdyo'da Performanslar Serisi" kapsamında, Vodafone FreeZone Stüdyo, İKSV'nin küratörlüğünde cazdan rock'a, hip-hop'tan elektronik müziğe, yerli müzisyen ve grupların özel performanslarına da ev sahipliği yapacak. Bu kapsamda, İstanbul Caz Festivali'nin programından seçilecek yerli sahnenin en yeni ve konuşulan ekiplerinden yıldız müzisyenlere, çeşitli isimler yer alacak.

 

"FreeZone Stüdyo'da Muhabbet ve Workshop" kapsamında ise Vodafone FreeZone Stüdyo'da müzisyenler ve sektörün önde gelen isimleriyle uzmanlıklarını paylaşabilecekleri söyleşi ve atölyeler düzenlenecek. Bu içeriklerin tamamı Vodafone FreeZone YouTube kanalından yayınlanarak Türkiye'nin dört bir yanındaki genç müzikseverlere ulaştırılacak. "FreeZone Stüdyo'da İKSV Serisi" etkinlikleri İstanbul Caz Festivali programı ile bağlantılı olarak gerçekleştirilecek.

 

                                                            

 


22.02.2018 16:44