ÇOMÜ Radyosu Artık Kendi Frekansında!

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) 26. yılında emin adımlarla yürürken, bir dünya üniversitesi olma yolunda hızla ilerliyor. ÇOMÜ Medya Merkezi Koordinatörlüğü bünyesinde faaliyet gösteren ve yayın hayatına Mart 2012’de başlayan üniversite radyosu Kampüs FM de bu büyümeye katkı sağlıyor.

Yayın hayatına başladığı günden bu güne Dardanel Medya bünyesinde bulunan Radyo TON ile yapılan protokolle 94.0 FM bandından yayın yapan üniversite radyosu, bu yılın başında Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) ile yaptığı protokolle kendine ait 104.7 FM bandından yayın hayatına devam ediyor.  

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, konu ile ilgili yaptığı açıklamada üniversite radyosu Kampüs FM’nin artık kendi yayın lisansına sahip olduğunu duyurmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek  “Üniversite radyomuz bugüne kadar Dardanel Medya ile yaptığı protokolle 94 FM bandından yayın yapmaktaydı. TRT ve RTÜK ile gerçekleştirdiğimiz uzun görüşmeler sonucunda FM 104,7 yayın lisansını TRT ile yaptığımız protokolle üniversitemize kazandırdık. Bu anlamda bugüne kadar radyo yayıncılığı anlamında yanımızda olan ve bizleri destekleyen Dardanel Medya ailesine teşekkür ediyoruz.  Yayın lisansımız, Çanakkale kent merkezi ve çevresini kapsarken üniversite radyomuz internet üzerinden ise radyo.comu.edu.tr adresinden tüm dünyadan dinlenebilecek.  Kampüs FM, son iki yılda Türkiye'nin en prestijli organizasyonlarından olan 4. ve 5. Sihirli Mikrofon Radyo Ödülleri'nde, yaklaşık 40 üniversite radyosu arasından iki defa birincilik kazanarak 'Türkiye'nin En İyi Üniversite Radyosu' unvanını hak etmişti. Yine üniversite radyomuz, geçtiğimiz yıl OYDAR Radyo Akademi Ödüllerinde aldığı birincilikle üniversiteler arası radyo yayıncılığı alanında öncü bir konuma gelmişti. Üniversite radyomuzun bu başarılarının bundan sonra da devam edeceğine, üniversitemizi alanında en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.  

ÇOMÜ Medya Merkezi Koordinatörü Vural Bulut da Kampüs FM’nin Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin sesi olmaya devam edeceğini vurgulayarak “Radyomuz Terzioğlu Yerleşkesi Öğrenci Sosyal Etkinlik Merkezi (ÖSEM) 2. katında bulunan Radyo ÇOMÜ, Medya Merkezi Stüdyoları’ndan yayın yapıyor. Merkezimizde profesyonel anlamda tasarlanmış, akustik ses yalıtımı yapılmış 1 yayın, 2 seslendirme ve 1 prodüksiyon stüdyosu bulunuyor. Genç, dinamik ve enerji dolu ekibiyle güçlü altyapısıyla, her saati dolu dolu geçen yayın akışıyla, kaliteyi yakalayabileceğiniz Kampüs FM, nitelikli, tarafsız ve doğru yayıncılık ilkesiyle sürdürdüğü yayınlarında aktüel ve güncel programlarıyla eğitim, sağlık, teknoloji, kültür, sanat gibi çeşitli konulara, haber bültenlerine, üniversitedeki bilim ve sanat etkinliklerine, Türk ve dünya müziğinin seçkin örnekleriyle hazırlanmış çeşitli müzik programlarına yer verecek. Tüm ÇOMÜ ailesinin, üniversitemizin sesi Kampüs FM’e katkılarını bekliyoruz” dedi. 

Üniversite radyosu Kampüs FM’i karasal olarak FM 104.7’den, internet üzerinden ise radyo.comu.edu.tr adresinden dinleyebilirsiniz. 


26.03.2018 11:48